Fotografiranje novorojenčka na domu, Celje

Zagotovo ima fotografiranje novorojenčka na domu veliko prednosti tako za malega novorojenčka, kot novopečena starša.

Za začetek je super že to, da vam tako zgodaj po porodu, eni največjih živlljenjskih prelomnic, ni potrebno zapustiti svojega domačega okolja, ki se ga z novim članom še niste prav dobro navadili. Ne rabite se ukvarjati s tem, kdaj mora novorojenček jesti, kdaj ga je treba previti, preden greste v avto ter kako ga obleči, da ga zagotovo ne bo zeblo ali pa mu bilo vroče. Poleg tega morate nove mamice po porodu predvsem misliti nase in na svoje lastno okrevanje. Sicer je zelo odvisno od poroda, kako okretne ste že, vsekakor pa je po porodu vedno boljša izbira več počitka, kot manj.

Jaz se, kot vaša izbrana fotografinja, potrudim, da je celotna izkušnja za vas kar najbolj prijetna. Običajno vas obiščem v jutranjih urah, ko so novorojenčki še umirjeni in veliko spijo. Ne obremenjujemo se z ritmom novorojenčka, ampak se mu pri fotografiranju povsem prilagodimo. Vnaprej vam posredujem nekaj navodil, kako se na fotografiranje čim bolj pripraviti. Brez skrbi, ni dolg – tiče se predvsem predpriprave vas in vaših prostorov na fotografiranje. Vse pripomočke in opremo za fotografiranje prinesem s seboj, tako da vam za to ni treba skrbeti.

Fotografiranje novorojenčka navadno izvedemo v dveh delih – prvi del je na ‘lifestyle’ način, vi z novorojenčkom v vašem okolju, ‘kot ste’. Te fotografije so meni osebno ponavadi najljubše, ker nosijo osebni pečat tako vas, kot vaših prostorov.

Tako sta se nova mamica na spodnjih fotografijah in njena čudovita novorojenčica na fotografiranju počutili povsem sproščeno in udobno. Pri tem delu tudi ni nujno, da novorojenček spi – fotografije so čudovite, če aktivno sodeluje ali pa spi.

Po tem delu fotografiranja je novorojenček ponavadi že precej utrujen, tako da ga malo pocrkljam in mu pomagam, da zaspi. Potem nastane poziran del fotografij.

Družinske fotografije nastanejo po navadi na začetku fotografiranja – še posevej, če ima novorojenček še kakšne starejše bratce in sestrice. Tako so oni dalje prosti in se lahko zamotijo z drugimi aktivnostmi in ne rabijo trenirati svoje potrpežljivosti na fotografiranju. Jaz pa jih rada pokažem za konec, ker so res najbolj posebne. 😀

Več o fotografiranju novorojenčka najdete tukaj. Cenik s kontaktnim obrazcem pa najdete tukaj. Veselim se, da spoznam vas in vašega novega družinskega člana!

Kakšna je bila Anjina (piše blog Mamina maza) osebna izkušnja s fotografiranjem novorojenčka pri meni, si lahko prebereš tukaj. Kako so se imeli na fotografiranju z mano člani družine Ljubkega nesmisla, pa lahko preveriš tukaj.

 

 

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *