Fotografiranje poroke

Pomembno je, da za fotografiranje poroke, vajinega neponovljivega in posebnega dneva, izbereta nekoga, ki mu zaupata in vesta, da bo svoje delo opravil odlično. Ne pozabita – dneva ne moreta več ponoviti in poročni fotograf mora biti pri svojem delu pripravljen na vse.

Kako to izgleda pri meni?

Najprej me ponavadi kontaktirata preko e-maila, preverita, če je vajin datum še prost ter mi povesta vajine želje. Ko sprejmeta mojo ponudbo, potekajo stvari naprej.

Običajno se pred poroko dobimo na spoznavnem sestanku. Na njem vidva izvesta vse o mojem načinu dela, jaz pa se seznanim z vsem tistim, kar sta do tedaj že splanirala. Če vaju zanima, vama pokažem še celotne galerije fotografij, vzorce foto knjig, ki jih lahko naročita, po možnosti tudi vse o moji opremi in kako skrbim za to, da so vajine fotografije ves čas zanesljivo shranjene. Pogovorimo se o tem, kakšne fotografije si želita in česa res ne smemo izpustiti. Velikokrat vama svetujem tudi pri sestavljanju časovnice – okvirno pogledamo, kam bomo umestili bolj obsežne dele fotografiranja (na primer fotografiranje z družino in svati in vajino portretno fotografiranje). Odločita se, ali vaju bom fotografirala samo jaz, ali bo z mano tudi moj drugi fotograf/asistent. Dorečemo tudi vse administrativne in finančne podrobnosti.

Pred samo poroko se po navadi dobimo še enkrat, če se nam to ne zdi potrebno, pa mi posredujeta natančno časovnico, kdaj in kje se bo vse skupaj dogajalo. V kolikor pride do kakršnih koli vprašanj ali nejasnosti, smo na zvezi in jih razrešimo takoj.

Kakšen dan pred poroko od mene dobita sporočilo, v katerem vaju pomirim, da gre na mojem koncu vse po planih in ni treba skrbeti za to, da se na poročni dan slučajno ne bi prikazala. 😀

Na poročni dan sem ponavadi tudi jaz prijetno vznemirjena, zato pridem na poročno lokacijo malo pred dogovorjenim časom. Vedno lokacijo prej malo pregledam, da vidim, kje bodo najbolj primerna mesta za različne fotografije. Naprej poteka vse skladno z vašo časovnico, jaz pa poskrbim, da dobimo vse fotografije in vse poteka, kot po maslu. Če je potrebno, tudi nevsiljivo usmerim potek dogodkov na način, da vse poteka gladko ter čim bolj prijetno za vaju. Fotografiram na nevsiljiv/dokumentarni način. Usmerjam, ko oziroma če se mi to zdi potrebno.

Del fotografiranja poroke, ki ga posvetimo portretnim fotografijam, je poseben za vaju. Vedno pravim, da je to tisti trenutek dneva, ki si ga lahko res vzameta zase, zato to tudi izkoristita. Tako dobimo čudovite fotografije na povsem nevsiljiv način.

Pri večernem delu programa rajši sedim v isti sobi, kot vidva, kot kje drugje – predvsem zato, da sem vedno na pravem mestu ob času, ko se kaj zanimivega dogaja.

Preden odidem oz. odideva, naredimo še zadnjo fotografijo – v temi s pomočjo svetlobnih efektov. Jaz grem, vidva pa uživata v svojem poročnem dnevu do konca.

Ko imam fotografije za vaju pripravljene, je možnosti več. Lahko se dobimo in vama jih pokažem osebno. Lahko vama enostavno odprem spletno galerijo ter si jih pogledata sama. V vsakem primeru pa svetujem, da si za to vzameta čas, si nalijeta vajino najljubšo pijačo, si zavrtita najljubšo glasbo ter uživata v podoživljanju vajinega dneva.

Moj cilj je, da doprinesem svoj delček mozaika k temu, da je vajin poročni dan tako blizu popolnega, kot je le možno in da bosta še leta vnaprej lahko podoživljala čustva, ki sta jih doživela na ta dan, skozi fotografije, ki jih bom ustvarila za vaju.

Sta za? Svoj poročni paket izbereta in rezervirata tukaj.