Fotografiranje novorojenčka

KDAJ?

Gotovo te se že kdaj spraševali, kdaj je najbolj primeren čas za fotografiranje vašega najmlajšega škratka? Po mojih izkušnjah je  najboljši čas za to prvih 14 dni po tem, ko se rodi. Zato se ponavadi slišimo že takrat, ko je škratek še na varnem v trebuščku in določimo okviren termin fotografiranja glede na predviden dan poroda. Dojenčka lahko fotografiram vse do 6 tedna starosti, vendar sčasoma nekatere poze niso več možne, pa tudi spijo ne več toliko.

K vam pridem v dopoldanskem času med vikendom. Ponavadi sem pri vas od dveh, pa vse do štirih ur. Kako dolgo se bomo fotografirali, je predvsem odvisno od razpoloženja vašega novorojenčka. Vedno upoštevamo njegovo počutje in se mu kar najbolj prilagodimo.

ZA SPLETNO - KOLAŽI4

KJE?

V zavetju vašega doma. V vaših prostorih poiščem najbolj primeren prostor za fotografiranje, ponavadi je to dnevna soba ali spalnica.

Vse potrebne pripomočke priskrbim jaz, vi pa imate vedno možnost izbire, kateri so vam bolj všeč. Če imate željo uporabiti tudi kakšen svoj rekvizit, jo seveda upoštevam.

ZA SPLETNO - KOLAŽI2 copy

KAKO?

Ker so novorojenčki mala bitjeca posebne sorte, se jim prav posebej posvetim.

Fotografiranje imamo v dveh delih. Prvi del je na ‘lifestyle’ način, kar pomeni, da zabeležim vas in vaše odnose na popolnoma naraven, vsakdanji način. Drugi del fotografiranja pa  zajema poziranje novorojenčka na blazini.

Seveda vedno naredimo tudi družinske fotografije, fotografije s sorojenci in z očkom in mamico. Skupinske fotografije ponavadi naredimo na začetku, tako da lahko potem očka tudi gre po opravkih ali pa zamoti starejše sorojence.

ZA SPLETNO - KOLAŽI3

KAJ OBLEČI?

Preprosto – oblecite to, v čemer se počutite udobno! To se bo videlo tudi na fotografijah.

Za družinske fotografije z novorojenčki toplo priporočam, da barvno uskladite vse člane družine. Kavbojke v kombinaciji z belim ali črnim zgornjim delom vedno izgledajo super. Lahko se držite tudi kremnih zemeljskih barv- kremna, bež, rjava.

ZA SPLETNO - KOLAŽI5

Več o moji ponudbi fotografiranja novorojenčkov pa izveste tukaj.