Fotografiranje družine in otrok

KDAJ?

Kdaj je najbolj primeren čas, da se dogovorimo za fotografiranje družine? Povsem preprosto – ko se dogovorimo za termin. V vseh letnih časih. Za poseben dogodek, ali kar tako. Dopoldan, popoldan, zvečer ali med vikendom. Vedno lovimo najboljšo svetlobo na lokaciji, na kateri se dobimo v kombinaciji s spalnim urnikom vaših otrok, če ga še imajo.

KJE?

Ponavadi se na družinsko fotografiranje odpravimo v najlepši studio- naravo. Vedno vas vprašam, če imate v mislih kakšen poseben kraj, kjer bi si fotografiranja želeli. Če ga nimate, vam lokacije glede na regijo, letni čas in moje izkušnje predlagam jaz, dokončno pa se za njo odločimo skupaj.

Lahko se dogovorimo tudi za fotografiranje v zavetju vašega doma in vključimo tudi vaše običajno okolje.

KAKO?

Fotografiranje družine vedno poteka kar se da sproščeno. Najprej se dobimo na lokaciji, se spoznamo, malo poklepetamo in odidemo na krajši sprehod. Vmes lovim trenutke med vami in vašimi bližnjimi. Ob mestih, ki se mi zdijo posebna, se ustavimo in naredimo daljši set fotografij.

Če imate željo uporabiti rekvizite, jih lahko prinesete s seboj. Svojih rekvizitov z izjemo lesene tablice nimam, ker želim, da so pripomočki na fotografijah izključno vaši- tako bodo bolj vaše tudi fotografije. Poleg tega se mi zdi, da razni pripomočki včasih odvračajo pozornost od tega, kar je res pomembno – vas in odnosov in iskric med vami.

KAJ OBLEČI?

Preprosto – oblecite to, v čemer se počutite udobno! To se bo videlo tudi na fotografijah.

Tudi jaz imam nekaj priporočil, ki vam bodo pomagala izbrati najbolj primerno kombinacijo oblačil za fotografiranje. Izogibajte se velikim, živim vzorcem in živim barvam. Vzorci znajo odvrniti pozornost od tega, kar želimo na fotografijah pokazati, žive barve pa lahko ustvarijo moteče odseve. Držite se zemeljskih tonov- bež, rjava, temno zelena, temno oranžna, temno rumena; siva, bela in črna pa tudi vedno pridejo v poštev. Kavbojke se da vedno dobro skombinirati.

Ali morate za fotografiranje barvno uskladiti celo družino? Če si tako želite, seveda! Če pa veste, da imate v vaši družini preveč samosvojih karakterjev, pa lahko tudi na fotografijah vsak pokaže svojega.

Več o moji ponudbi družinskih fotografiranj ter cenik pa najdete tukaj.