Fotografiranje nosečnic

KDAJ?

Fotografiranje nosečnic priporočam v okviru 30.- 32. tedna nosečnosti, širše od 28. – 34. tedna, odvisno tudi od tega, kako nosite svojega bodočega otročka. Takrat nosečniški trebušček postane že prav lepo zaobljen, hkrati pa vas še ne obremenjuje preveč. Seveda pa je vsak trebušček razred zase, zato se za fotografiranje dogovorimo v časovnem okviru, ki ustreza tudi vam, vašim željam in vašemu počutju.

Kadar se fotografiramo v naravi, smo malo odvisni tudi od vremena. Zato smo pred dogovorjenim okvirnim terminom še na zvezi in določimo najbolj ugoden dan in čas glede na napoved. Če se le da, za fotografiranje ujamemo pozno popoldansko ali večerno sonce. Lahko se odločimo tudi za lovljenje prvih žarkov sončnega vzhoda, pa tudi fotografije v oblačnem dnevu čudovito izpadejo.

DSC_0413

KJE?

Ponavadi se na fotografiranje nosečnic odpravimo v najlepši studio- naravo. Vedno vas vprašam, če imate v mislih kakšen poseben kraj, kjer bi si fotografiranja želeli. Če ga nimate, vam lokacije glede na regijo, letni čas in moje izkušnje predlagam jaz, dokončno pa se za njo odločimo skupaj.

Lahko se dogovorimo tudi za fotografiranje v zavetju vašega doma in ustvarimo bolj intimno kolekcijo fotografij. Tukaj pridejo v poštev tudi fotografije v spodnjem perilu in ustvarjalne fotografije na studijski način.

KAKO?

Nosečniško fotografiranje vedno poteka kar se da sproščeno. Najprej se dobimo na lokaciji, se spoznamo, malo poklepetamo in odidemo na krajši sprehod. Vmes jaz lovim trenutnke med vami in vašimi bližnjimi. Ob mestih, ki se mi zdijo posebna, se malo ustavimo in naredimo malo daljši set fotografij.

Če imate željo uporabiti rekvizite, jih lahko prinesete s seboj. Svojih rekvizitov nimam, ker želim, da so pripomočki na fotografijah izključno vaši – tako bodo bolj vaše tudi fotografije.

KAJ OBLEČI?

Preprosto – oblecite to, v čemer se počutite udobno! To se bo videlo tudi na fotografijah.

Tudi jaz pa imam nekaj priporočil, ki vam bodo pomagala izbrati najbolj primerno kombinacijo oblačil za fotografiranje. Izogibajte se velikim, živim vzorcem in živim barvam. Vzorci znajo odvrniti pozornost od tega, kar želimo na fotografijah pokazati, žive barve pa lahko ustvarijo moteče odseve. Držite se zemeljskih tonov- bež, rjava, temno zelena, temno oranžna, temno rumena, siva, bela in črna pa tudi vedno pridejo v poštev. Kavbojke se da vedno dobro skombinirati.

Za to, da kar najbolj poudarimo trebušček, pa oblecite bolj tejlirane kose iz vaše omare. Tunike tudi lepo pokažejo obliko telesa.

Tudi jaz imam na voljo nekaj dolgih nosečniških oblek, v katerih bo vaš trebušček res zažarel in si jih lahko izposodite.

Ali morate za fotografiranje barvno uskladiti celo družino? Če si tako želite, seveda! Če pa veste, da imate v vaši družini preveč samosvojih karakterjev, pa lahko tudi na fotografijah vsak pokaže svojega.

Več o moji ponudbi fotografiranja nosečnic s cenikom pa najdete tukaj.