Dnevnik nosečnosti – 36. teden

Še se drživa v enem kosu, čeprav je že kar precej naporno! Danes sem še posebej utrujena in neprespana. Tipična nosečnica, torej. 😀

Moram reči, da sicer še vedno ne bi šla ravno rodit. Čutim pa, da se počasi začenja in se telo pospešeno pripravlja na porod. Trebušček mi neprestano otrdeva, mala se je malo umirila, se mi zdi, da tudi spustila, medenica pa me občasno boli, kot da mi bo vsak trenutek razpadla na pol.

Sicer sva se z bejbo dogovorili, da kakšen dober teden še počaka, potem pa lahko tudi pride ven, če ji bo že ravno pasalo. Meni bi tudi počasi bilo fajn začet rehabilitacijo in končno spet imeti svoj trebuh čisto za sebe. Upam tudi, da bo šlo vse skupaj tako postopoma, kot pri Sari – pri njej se je namreč začelo z rahlimi popadki 3 dni prej in tako sem imela nekaj časa, da se pripravim na tisto, kar sledi. Če bi mi kar naenkrat odtekla voda, bi po mojem najprej skupaj padla od šoka, da je treba na vrat na nos v porodnišnico.

mat_6473mat_6473

Ta teden sem si zadala cilj, da se zavestno malo ustavim in se upočasnim, ker čutim, da to obe potrebujeva. Poleg tega sem si v tem predgnezditvenem obdobju zadala kar nekaj načrtov, ki so uspešno uresničeni, tako da lahko to naredim brez slabe vesti.

V prejšnjem tednu sem se družila tudi z nekaj nosečnicami, s katerimi smo trenutno bolj ali manj na istem in moram priznati, da se je bilo res super podružit in izmenjat nekaj pozitivnih in negativnih izkušenj. Takoj je malo lažje, če veš, da nisi sam… Kaj smo počele, pa izveš tukaj in na moji FB strani.

Želim vam lep in uspešen začetek tedna!

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *