Pomen fotografij za vas in vaše bližnje

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sem zadnjič kaj zapisala. Delno lahko to pripišem obilici dela v visoki sezoni za nas, fotografe, drugi razlog za to vam pa razkrijem prav kmalu. Odločila sem se za kratek zapis o tem, kakšen pomen imajo fotografije za vas in vaše bližnje, k temu pa so me spodbudili predvsem negativni dogodki, ki so se zgodili v zadnjem času.

Vsi vemo, da je življenje res nepredvidljivo in nikoli ne vemo, kaj se lahko zgodi. V zadnjih mesecih so se znancem in prijateljem dogajale takšne nesreče, ki jih ponavadi vidimo samo v filmih. Vsako srečanje s smrtjo je izjemno težko, sploh če gre za tvoje bližnje. Zato se mi zdi neokusno, da na dolgo in široko razpravljam o temi, ki je tako zelo boleča.

Tisto, kar se mi zdi pomembno sporočiti, pa je naslednje – imejte se radi in preživljajte kvaliteten čas s svojimi bližnjimi! Nikoli ne veste, kdaj se vam le-ta izteče. Fotografirajte se! Fotografirajte se zase, za svoje spomine, za svoje otroke, za vaše znance. Fotografirajte se s svojimi dragimi, z ljudmi, ki vam veliko pomenijo in jih imate radi! Ker res nikoli ne veste, kaj vse se lahko zgodi – jutri, pojutrišnjem, čez 5, 10 ali 50 let. Vašega življenja – vas – se bodo vaši bližnji spominjali tudi skozi otipljive spomine, ki jih boste pustili za sabo in skozi občutke, ki jih bodo ti spomini priklicali.

Digitalne fotografije pa natisnite! Kot običajne fotografije ali na kakšen drug način. Za to vam ne bo nikoli žal!

DSC_9639 DSC_3190 DSC_7623 copy

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *